Doktor i Astronomi & Astrofysik!


Den 3:e november (snart en månad sen, herregud vad tiden går!) försvarade jag min avhandling som jag jobbat på i fyra år vid Lunds observatorium. Försvaret var väldigt lyckat och jag kan nu äntligen titulera mig filosofie doktor i astronomi och astrofysik!

Jag vill tacka alla som kom till försvaret, till opponent och betygskommittee för väldigt intressanta frågor, till kollegor för vetenskapliga diskussioner och till familj och vänner för allt stöd.

Avhandlingen, med titeln “The Milky Way as seen through Neutron-Capture Elements”, avhandlar hur Vintergatan ser ut kemiskt, genom högupplösta studier av röda jättestjärnor och analys av deras innehåll av framförallt tunga grundämnen.

Avhandlingen finns för nedladdning via Lunds universitets hemsida, här.

Vad som väntar härnäst återstår att listas ut! Jag är fortsatt anställd vid universitet i några månader till, men hoppas få flytta fokuset från att utföra forskningen till att ha ett starkare fokus på att få skriva om forskning, framförallt som vetenskapsskribent och journalist.

,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *