Finaljury Unga Forskare


Under våren hade äran att bli inbjuden till att vara finaljury i Unga Forskare, vilket var en otrolig ära! Unga forskare är ett ideellt ungdomsförbund med syfte att främja ungas intresse för naturvetenskap, teknik och matematik.

Som en del av detta arrangerar de Utställningen Unga Forskare, som både är en vetenskapsmässa men även en möjlighet för gymnasieelever att tävla med sina. gymnasieprojekt, för att få ta del av stipedier och ha chansen att bli del av Sveriges unga forskarlandslag. Som finaljury blev jag tilldelad fyra gymnasieprojekt att läsa och bedöma. Som en del av bedömningen fick jag även möjlighet att intervjua eleverna och ställa lite kluriga frågor.

I slutändan gick två av de projekten jag bedömde (tillsammans med andra kompetenta forskare) vidare till att bli en del av forskarlandslaget. Otroligt kul – och framförallt kul att få ta del av dessa drivna, ambitiösa och otroligt kompetenta gymnasieelever.